Webáruházunk sütiket használ a lehető legjobb szolgáltatás nyújtása érdekében. Az oldal használatával elfogadja, hogy sütiket helyezünk el a böngészőjében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

GYIK

Miért épp SOMMER?

A SOMMER márka minden termékére büszkék vagyunk, hiszen elérhető áron a legmagasabb minőségi színvonalat képviselik - ezáltal a komfortot, biztonságot növelik felhasználóik számára. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a minőségi szolgáltatásokkal, és ez alapján válasszunk márkát, meghajtást. A következőkben pár mondatban kiemelném az átlagos meghajtásokkal szembeni előnyeinket:

  • 24V-os motorok, toroid trafó: a 24V egyenáramú motorok strapabíróbbak, halkabbak, nagyobb nyitás számot tesznek lehetővé. Indulásnál és megállásnál képesek gyorsítani és lassítani, nem rángatják a kapuszerkezetet, finoman zárnak, csattanás nélkül. A toroid trafó takarékos és rendkívül hosszú az élettartama is. 
  • Végállás kapcsoló: sok általános hajtóműnek nincs, vagy csak 1 végállás kapcsolója van. Itt a végállás lényegében egy akadály, nekicsapja a kaput a pillérnek, erőlködik még kicsit, majd a vezérlés leállítja a motort. Van olyan is ahol a vezérlés számolja a másodperceket, és még a nagy csattanás előtt leállítja a motort, de ez a megoldás sem megbízható. Egy szárnyas kapunyitó esetén szeles időben a kapu szárnyat ellentarthatja a szél - a kaput tovább tart becsukni a motornak. Ha másodperceket számol a vezérlés, a ciklus végeztével a kapu nyitva is maradhat. A SOMMER amellett, hogy minden meghajtását nyitás- és zárás oldali végállás kapcsolósra tervezte, még magasabbra tette a lécet azzal, hogy a legtöbb esetben ez nem mechanikus, hanem mágneses - reed-relés kivitelű. Gondoljunk egy tolókapu motor mechanikus-rugós végállás kapcsolójára, rengeteg probléma van velük. A SOMMER végállás kapcsolói rendkívül precízen beállíthatók, szárnyas kapu nyitók esetén sokszor ütköző sem szükséges, hiszen a két szárny egymást feszíti.
  • Rádiós jelátvitel 868,8Mhz, 128bit kódolás: általánosságban 433 Mhz-en közölnek a távkapcsolók, ami egy igen telített frekvencia tartomány. Kisebb hatótávolság jellemzi őket, gyakori a jelvesztés és sokszor találkozhatunk nem ugrókódos technikával, ami egy okos telefonnal is lopható, így a saját garázson és kapun keresztül lophatóvá válnak értékeink. A Sommer az előzőekkel ellentétben 868,8 és 868,95 Mhz-es frekvenciát használ, mely nagyobb hatótávolságot biztosít és megbízható kapcsolatot teremt a jeladó és hajtómű között. A SOMMER ezen felül 128 bites ugrókódos technikát alkalmaz (SOMloq2), melynek eredményképp a kód rendkívül biztonságos, lophatatlan. Ezért szoktuk előszeretettel alkalmazni akár riasztók ki- és bekapcsolására is. A távirányítókon minden gomb saját kóddal rendelkezik.
  • Kézi összeszerelés: általánosságban robotok rakják össze a hajtóműveket. A SOMMER-nél a robotok mellett sok olyan munkaállomás van, ahol csak az emberi tényezőkkel lehet biztosítani a magas színvonalat. A gyártás során sokkal több a kontroll és csomagolás előtt minden hajtóművet tesztelünk, ezzel is a magas minőség fenntartása a cél.
  • Garázskapu meghajtásoknál mozgó motor: a legtöbb hajtóműnél láncra szerelt heveder húzza és tolja a garázskaput. A láncot mozgató motor hátul, a vezérlés mellett kap helyet. A SOMMER-nél a motor mozog a sínen, így precízebb erőhatárolást és probléma esetén sokkal jobb reakcióidőt tesz lehetővé, hiszen a motorkocsi közvetlen a kapuba kapaszkodik (nincs a lánc nyúlásából fakadó tehetetlenség).
  • Tolókapu motorok nyitási távolsága: sokszor futunk bele olyan tolókapu meghajtásokba, ahol a nyitás távolsága maximum 4m. Egy átlagos úszókapu esetén 3,2m hasznos nyílásnál a túlnyúlással együtt már min. 4,5 métert kellene tolnia, így a 4m-es megjelölések úszókapuk esetén használhatatlanok. A SOMMER legkisebb tolókapu mozgató motorja is képes 8m-es kapuszárnyat mozgatni.
  • Alkatrészellátás, szervizelés: Magyarországon egyedülálló módon a SOMMER-nél robbantott ábráról minden alkatrész után rendelhető. Márka képviseleteink azonnal kiszolgálják a vevőket, raktárkészlet hiány estén napokon belül biztosítjuk az alkatrészt.

Fentiek csak a jéghegy csúcsa. Rengeteg apró innovatív részlet szolgálja a felhasználók komfortját, biztonság érzetét. A fejlesztések folyamatosak, a német mérnökök precizitása és elhivatottsága a garancia, hogy a SOMMER márkanévvel Ön a legjobbat kapja.

SOMMER - Made in Germany

 

Szeretnék mindent egy távkapcsolóról működtetni, megoldható?

Igen, bármilyen márkájú hajtóművet és egységet tudunk biztonságos jelátvitellel működtetni saját távkapcsolónkról. Ha ez nem SOMMER, és nem tudja kezelni a 868 Mhz-es rádiójelet, akkor egy vevőt illesztünk az aktuális eszközhöz, így minden egység egy távkapcsolóról működtethető. A régi távkapcsolók vagy egyéb jeladók ez mellett párhuzamosan működhetnek, de érdemes felülvizsgálni azok biztonságát, kódlophatóság szempontjából.

 

Milyen elektromos eszközöket tudok vezérelni távirányítóval?

Bármit, ami elektromos - legyen az egyen- vagy váltóáramú, feszültségtől függetlenül: pl. kerti világítás, elektromos redőny, vagy árnyékoló, központi porszívó, riasztó berendezés, öntöző rendszer stb. Gyakorlatban a legkedveltebb konfigurációm egy átlagos 4 csatornás távirányítóra, mely az autóban van elhelyezve: 1-nagykapu, 2-garázs, 3-külső világítás, 4-riasztó. Ha kulcstartón lóg a távirányító, és nem autóból használom, akkor az 1-es gombom a nagykapu személyi bejáró funkciója lenne, vagy a kiskapu elektromos zárját nyitnám vele - minden attól függ, hogy a felhasználónak mik az igényei, mi a napi rutin, amihez hangolni kell az egyes egységeket, hogy igazán komfortosan használhatók legyenek. Az ilyen jellegű programozásoknál hosszasan beszélgetünk ügyfeleinkkel, hogy lássuk szokásaikat. Természetesen ezek a konfigurációk később megváltoztathatók, szabadon variálhatók.

 

Mit kell tennem, ha SOMMER partner szeretnék lenni?

Személyes találkozót követően, cégbírósági bejegyzés, adószám szükséges. Képzéseket Budapesti központunkban biztosítunk.

 

Ha megvásároltam egy hajtóművet, beépítik?

Igen, teljes körű szolgáltatást nyújtunk, mely keretén belül biztosítani tudjuk a hajtómű szereléséhez szükséges egyedi segédszerkezeteket, vagy átalakításokat is (pl. meglévő kétszárnyú kapunál eltávolítjuk a zárszerkezetet, leszúrókat, reteszelőket). Ha nincs megfelelően előkészítve, akkor a villanyszerelési munkálatokat is kivitelezzük. Minderre személyes felmérést követően egyedi árkalkuláció születik.